ΔΕΥ-ΠΑΡ: 10:00πμ - 10:00μμ

Σεξουαλικά προβλήματα

Η σεξουαλική λειτουργία του ανθρώπου αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την ευτυχία και την ποιότητα ζωής του, πράγμα άλλωστε που έχει εδώ και καιρό αναγνωριστεί και από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Παρ’ ότι η σχέση που έχει η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή με την όλη ψυχοσωματική υγεία του ατόμου έχει αναγνωριστεί ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη, σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι διαταραχή στύσης, πρόωρη εκσπερμάτιση, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, προβλήματα οργασμού, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, κ.ά.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι αγνοούν ότι τα προβλήματα αυτού του είδους μπορούν σήμερα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Η αντιμετώπιση που παρέχεται στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο είναι πολυεπίπεδη και ολοκληρωμένη.

Περιλαμβάνει ειδικού τύπου ψυχοθεραπευτικές τεχνικές επικεντρωμένες στο σεξουαλικό πρόβλημα (sex therapy), ατομικά ή στο ζευγάρι (χωρίς να αποκλείεται και η ειδική φαρμακευτική αγωγή σε ορισμένες περιπτώσεις), με ταυτόχρονη διερεύνηση και αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στη συνολική σχέση του ζευγαριού ή στο γενικότερο πλαίσιο ζωής ή βαθύτερων ενδοψυχικών συγκρούσεων του ενός ή και των δύο συντρόφων, παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση του σεξουαλικού προβλήματος.

Και αυτό γιατί η σεξουαλικότητα είναι μια πολυσύνθετη έννοια που περιλαμβάνει την έκφραση σωματικών-βιολογικών, συναισθηματικών, πνευματικών και κοινωνικών πλευρών του ατόμου.